10X FIJNE TIPS OM ONGEMERKT GELD TE SPAREN!

Hey allemaal! Je woont in een leuk huis, je hebt een leuke baan en je doet leuke dingen in het leven. Deze dingen kosten geld en leveren geld op. Het is belangrijk om een balans te vinden in de inkomsten en uitgaven. Daarnaast heb je nog het volgende punt: geld sparen. Lukt het jou om de balans te vinden, maar is er geen ruimte om geld te sparen? Dan kun je de onderstaande tips wellicht goed gebruiken.

Het is belangrijk om geld te sparen voor diverse doeleinden. Sparen voor je pensioen, je vakantie, incidentele uitgaven of een duur product dat je graag zou willen hebben. Tussen alle reilen en zeilen van het dagelijkse leven lijkt dit moeilijker dan dat je in eerste instantie voor ogen had. Toch kan sparen ook bij jou lukken! Ongemerkt sparen is niet alleen handig, maar ook nog eens erg leuk! Dit kun je doen:

KOOPZEGELS SPAREN
Ik trap af met de meest geniale tip: Koopzegels sparen! Bij diverse supermarkten kun je bij de kassa voor koopzegels vragen. Je betaald hier voor. Dit is vaak een paar euro extra bovenop de boodschappen. Het aantal koopzegels hangt af van het aankoopbedrag van je boodschappen. Soms krijg je 10 zegeltjes, soms ook wel 30! deze zegeltjes plak je in een spaarboekje. Als jouw boekje vol is, dan breng je het naar de servicebalie van de supermarkt. Zij keren dan het gespaarde bedrag uit en vaak krijg je nog een paar euro cadeau!

TREK EEN PAAR EURO VAN JE BUDGETTEN AF
Ook een handige tip: Snoep een paar euro van je diverse budgetten af en stop dit in een spaarpotje of boek het naar de spaarrekening. Al is dit maar €3,00 die je van het boodschappenbudget af haalt of €10,00 van het kleedgeld. Kleine beetjes kunnen op den duur een groot verschil maken.

BELOON JEZELF DOOR TE SPAREN!
Heb je een zware taak uitgevoerd of ben je goed bezig geweest! Beloon jezelf! Dit keer niet met een reep chocolade of een tijdschrift, maar stop wat extra’s op je spaarrekening of in een potje. Als je aan het einde van de maand naar een sauna complex kunt gaan, weet je dat dit het allemaal waard was!

SPAREN MET AANKOPEN DOEN
Sparen en kopen? Dit gaat tegenwoordig hand in hand! Ik heb me sinds kort aangemeld bij ippies.nl. Via deze website kun je ippies sparen als jij in een van de aangesloten webshops jouw aankopen doet. De gespaarde ippies kun je later uitgeven in diverse webshops. Ik koop kattenvoer via Zooplus en ik bestel ook vaker via Thuisbezorgd. Zo kan ik ongemerkt geld sparen! Als ik genoeg ippies heb gespaard, dan doe ik daar later een andere noodzakelijke aankoop van. Het bedrag dat ik uit mijn budget bespaar kan rechtstreeks de spaarpot in!

Next post HYPOTHEEK OVERSLUITEN? HET KAN JE GELD BESPAREN!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *