HYPOTHEEK OVERSLUITEN? HET KAN JE GELD BESPAREN!

Besparen kun je door voor de hand liggende handelingen uit te voeren. Bijvoorbeeld besparen op de boodschappen, energierekening en dergelijke uitgaven. Ook kun je handig gebruik maken van de uitverkoop of meedoen met kortingsacties. Zegeltjes sparen bij de supermarkt of kortingen via een lidmaatschap gebruiken. De mogelijkheden zijn enorm. Maar besparen kun je ook door naar het grotere plaatje te kijken. Naar de dingen die op het eerste gezicht niet voor de hand liggen.

Als je een beetje verder gaat kijken dan de gebruikelijke bezuinigingen, dan kun je er achter komen dat er nog veel te besparen valt. Zo kun je misschien maandelijks enorm veel geld overhouden door iets uit te voeren waar je nog niet aan had gedacht. Vandaag gaan we zo’n ‘stiekeme bespaar tip’ bespreken. Want is het nou wel of niet voordeliger om je hypotheek over te sluiten?

HYPOTHEEK OVERSLUITEN
Het is waarschijnlijk de grootste aankoop in jouw leven: Het kopen van een huis. Als je een jaar of 15-20 geleden een huis hebt gekocht, dan heb je vast en zeker veel rente moeten betalen. Destijds was dit normaal, maar tegenwoordig is de rente onwijs laag! Je voelt je haast dief van je eigen portemonnee. Loopt de rentevaste periode van je huidige hypotheek af? Dan is het misschien voordelig om je hypotheek over te sluiten.

OVERLEG MET EEN ONAFHANKELIJKE HYPOTHEEKADVISEUR
Wil jij je hypotheek oversluiten? Dan ga je mogelijk per maand minder betalen voor je hypotheek. Door de lage rente kun je daar van profiteren, maar is dit ook zo voor jouw situatie? Hoe kun je daar achter komen? Het is belangrijk om een praatje te maken met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Deze kan jou haarfijn uitleggen welke opties in jouw situatie voordelig zijn. Denk er ook bij na dat je bij het oversluiten van een hypotheek geld moet betalen. Bijvoorbeeld aan een notaris of taxateur en de bank waar je huidige hypotheek loopt. Het is een investering. Op de lange termijn kun jij daar wellicht je voordeel uithalen!

Previous post 10X FIJNE TIPS OM ONGEMERKT GELD TE SPAREN!
Next post 10 SUPERTIPS OM GELD TE BESPAREN TIJDENS WARM WEER!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *